Skidspår

Samtliga skidspår på Vargberget hålls i skidbart skick när snöläget det tillåter. På Vargberget finns 7,5 km belyst skidspår i mycket fin väl kuperad terräng. Väljer man att skida 1,5 kilometer åker man en relativt lätt slinga, väljer man något utöver det tillkommer lite mera utmaning vad gäller motlut. Slingan på 5 kilometer lockar fram en angenäm trötthet hos de flesta före man når toppen av den gamla slalombacken.

Önskar man ta en längre skidtur med Vargberget finns Goljatspåret vilket är en ca 12 km lång slinga där som går upp till en raststuga och vänder, finns två spår ett för mötande skidåkare och ibland avviker spåret från den mötande trafiken och man åker ensam i skogen. Goljatspåret dras enbart upp när snöläget är tillräckligt och enbart klassiskt spår.
Spårkarta – Goljatspåret

Tillverkning av konstsnö inleds när temperaturen hålls en bra tid på minus i december/januari. Tack vare konstsnö eftersträvar vi att så fort det är möjligt ha 1 km skidspår i körbart skick för att användas av både skidåkare och skidskyttar. De som använder konstsnöspåret betalar spåravgift 10€/gång eller 65€/säsong till Vargbergets Fritidscentrums konto FI71 4963 1040 0162 35. Vid betalning ange referens 3007.

Belysningen tänds av kvällens första besökare och släcks kl. 22:00. Omklädningsrummen med wc, dusch och bastu är öppna mellan 10-22 årets alla dagar. När konstnötillverkning pågår är det ej möjligt att använda bastun.