Skidspår

Samtliga skidspår på Vargberget hålls i skidbart skick när snöläget det tillåter. På Vargberget finns 7,5 km belyst skidspår i mycket fin väl kuperad terräng. Väljer man att skida 1,5 kilometer åker man en relativt lätt slinga, väljer man något utöver det tillkommer lite mera utmaning vad gäller motlut. Slingan på 5 kilometer lockar fram en angenäm trötthet hos de flesta före man når toppen av den gamla slalombacken.
Spårkarta – Vargberget

Önskar man ta en längre skidtur med Vargberget som start- och målpunkt finns två alternativ, Goljatspåret och Bredåsspåret. Goljatspåret är en ca 12 km lång slinga där som går upp till en raststuga och vänder, finns två spår ett för mötande skidåkare och ibland avviker spåret från den mötande trafiken och man åker ensam i skogen. Bredåsspåret är ca 10 km och går ner via Karvamossen, Bredåsen, Svinbäckmyran och upp mot Vargberget igen.
Spårkarta – Goljatspåret och Bredåsspåret

Tillverkning av konstsnö inleds när temperaturen hålls en bra tid på minus i december/januari. Tack vare konstsnö eftersträvar vi att så fort det är möjligt ha 1 km skidspår i körbart skick för att användas av både skidåkare och skidskyttar. De som använder konstsnöspåret betalar spåravgift 5€/gång eller 50€/säsong till Vargbergets Fritidscentrums konto FI 71 4963 1040 0162 35.

Belysningen tänds av kvällens första besökare och släcks kl. 22:00. Omklädningsrummen med wc, dusch och bastu är öppna mellan 10-22 årets alla dagar. När konstnötillverkning pågår är det ej möjligt att använda bastun.